31 Januari 2020

 Toen de zon opkwam besloten drie studenten vroeg op te staan om te doen wat ze het liefste doen ... WINDSURFING ! Na het drinken van een shot cafeïne, kwamen ze samen in het WETH-hok, om te beslissen wat voor spullen ze zouden kiezen voor deze veelbelovende dag. Een halfuur later waren ze klaar om te gaan! Ze sprongen in de bus en begonnen hun reis naar Zeeland, naar de beroemde plek die bekend staat als Brouwersdam. In de bus spraken ze over hun windsurfdoelen die ze dit jaar wilden bereiken, maar ook over bekende trucs en het belangrijkste is de prachtige uitvinding van de Eggcooker. Na twee uur rijden kwamen ze op hun bestemming aan.
Ze wachtten geen seconde en begonnen zich om te kleden en hun zeilen voor te bereiden op de sessie van hun leven.
We kwamen lekker op tijd bij de spot aan, nog nooit hadden we de Brouwersdam zo rustig gezien! Er stonden twee andere surfers op het water, en wij waren de volgende. In de middag kwamen er wat meer. (De pro-kids, na schooltijd)
Thom was vastberaden om op deze dag met harde wind de voetbandentechniek te masteren, hij stond voor het eerst rakken goed in zijn voetbanden! Helena had het beachstarten erg goed onder de knie, en zelfs bijna de waterstarts! Maar het was wel een koude oefening voor een dag met 8 graden en nog kouder water.. Verbazingwekkend genoeg hadden Bo en Thom het erg warm, de zon maakte het zelfs mogelijk om zonder cap te surfen. Bo had er niet op gerekend om op deze koude winterdag zijn eerste goede airjibe te staan maar kwam na een bijzonder lange backslide onverwachts in de buurt. Wat is brouwersdam toch heerlijk op z’n tijd, wat een heerlijk avontuur op deze dag.

Groetjes,
Thom, Helena en Bo!