Wind! 14 juni 2018

Alle surf apps werden plat gebombardeerd want er was me toch eens een partij wind voorspelt, en zo besloten ook 9 WETHers dat hun (school)werk vandaag niet zo belangrijk was. Symbiotisch als WETHers zijn vertrokken daarom om 8.32 (met maar 2 min vertraging!) 4 windsurfers en 5 kiters richting slufter. Ter hoogte van Son begon de file al, maar iedereen hield goede moet en rond half 12 stond iedereen dan eindelijk op t water. 

Gijs vloog alweer door de lucht, terwijl Anne er nog even in moest komen. Dit eindigde in een flinke schram in Gijs zijn gezicht, maar zoals we van hem wel zouden verwachten, ging hij gewoon door met kiten. Ivan starte de sessie samen met Gerard die lekker aan t varen was maar soms toch nog zijn boardje verloor die Ivan dan weer lief naar hem toe bracht. Toen Ivan zelf ook lekker aan t varen was probeerde hij en Veerle elkaar een high five te geven tijdens het varen. De eerste keer mislukte het, maar de tweede keer was het volle bak raak. Tip van de dag... Vaar niet te hard op elkaar af als je een high five geeft, dat doet behoorlijk pijn! Veerle focustte zich verder vooral op haar techniek en sprongen en belande ook nog even tussen de golven waar Gijs aan het springen was en de kite lijnen even gingen knuffelen. Ook Bo vloog als een speer over t water terwijl Roan maakte een mooie gijp tussen de golven. Joep had af en toe, net zoals de rest eigenlijk, behoorlijk wat last van de stroming, maar ook hij had een lekkere sessie die hij af sloot op het vlakke pooltje waar hij ook nog even de tijd van zijn leven had. Onze Sven ging ook zeer lekker, zat soms even vast in de branding, maar maakte soms ook gewoon even een sprongetje van geluk!
De wind was vreemd, soms aan soms uit, maar iedereen had een lekkere dag gehad.
Natuurlijk waren we weer te laat van het water, te sloom met inpakken, zat een mast zo vast dat ie in zijn geheel op de trailer moest, ontdekte Anne dat ze tijdens deze eerste sessie met haar boardje 'm een beetje gesloopt had, stond t op de weg weer helemaal vast, werd er benzine in de dieseltank gegooid, werd de trailer naar t hok geduwd zodat deze ingepakt kon worden voor het juni weekend maar bleek t bestuur net weg te zijn om te gaan eten, duwde de anwb man met onze bus nog een deuk in de zijne, bleek een tank vol gooien vele malen sneller te gaan dan leeg pompen, bleek de inhoud van de tank helaas groter dan verwacht, werd Anne op weg naar huis nog van haar fiets gereden (gelukkig is ze niet gewond geraakt), en bleek Bo nog onderdelen in zijn tas te hebben die mee op WETH weekend moesten.
Maar als je ons vraagt, was dit het allemaal waard? Jazeker! Het was een mooie surf en pechdag!

Anne, Sven, Bo, Roan, Joep, Gijs, Ivan, Gerard en Veerle