Van Lint Sportweek 2017

Dag 1: Gymnastics baseball en rolstoelbasketbal
De eerste dag heeft WETH hard en vurig gestreden, met een groot en sterk team. Met Gymnastics baseball zijn we in de finale geraakt, helaas moesten we hier tegen Suca zelf, die iets beter over een balk konden lopen en salto’s konden maken dan ons surfers. (Een loopje maken is nog makkelijker dan die balk opkomen en overlopen). Rolstoel basketbal was wel heftig, met rolstoelen die tegen elkaar aanbeukten en om...vielen. Hiermee zijn we helaas niet in de finale geraakt, maar het was zeker leuk!
Al met al een geslaagde eerste dag!

Dag 2: Archerytag en Kanopolo
Ook dag twee stond WETH weer sterk met een grote groep. We begonnen met archerytag wat voor het publiek zonder bescherming bijna net zo spannend was als voor de spelers met alle rondvliegende pijlen. De eerste match met een punt verschil gewonnen, de tweede met een punt verschil verloren, helaas dus niet door naar de finale.
Vandaag was ook de dag van de kanopolo, dit is hét onderdeel waar WETH al enkele jaren kampioen op is. D...it zorgde natuurlijk wel voor wat druk op onze spelers, maar daar zijn ze goed mee omgegaan. Twee spannende wedstrijden maar allebei gewonnen, dus we hebben het alweer tot de finale geschopt!
 

Dag 3: Squash & Vertical Twister
Ook gisteren was WETH weer present tijdends de van Lint week. We begonnen al vroeg met de eerste squash wedstrijden, maar helaas waren sommige van ons nog eerder begonnen met het drinken van een paar kleine biertjes waardoor het merendeel van de wedstijden niet werden gewonnen. Vervolgens hadden we een lange pauze (dus veel extra biertjes) voordat we ons mochten gaan bewijzen tijdens vertical twister. De taktiek; gebruik een... zo'n groot mogelijk gedeelte van de klimwand zodat je tegenstander geen ruimte meer heeft. Deze taktiek bleek efficient, want net zoals de voorgaande dagen wist WETH weer een finaleplaats te bemachtingen.

Dag 4: Assault course en Finals
Dag 4, de dag van de assault course en de finales van vertical twister en kanopolo. We begonnen met een twee uur vervroegde wedstrijd van assault course, gelukkig hadden we net een team van 4 bij elkaar gekregen die konden spelen. Het was een erg leuke maar heftige wedstrijd, iedereen had zich toch een beetje vergist hoe zwaar het zou zijn, desondanks hadden we wel gelijk gespeeld, maar omdat het andere team nét iets eerder b...innen was hebben zij toch nog gewonnen. Ook de tweede ronde was iedereen verbaasd hoe zwaar het was, en hebben we deze helaas verloren.
Maar het spannendste moest nog komen....kanopolo! De kwart finale hebben we fluitend gewonnen omdat onze tegenstander niet kwam opdagen. I.p.v. een echte wedstrijd hebben we toen maar een wedstrijd tegen onszelf gespeeld (Ja we waren met zoveel WETHers dat we gewoon twee teams konden maken!). Dit was echter niet voor iedereen helemaal duidelijk, sommigen dachten dat WETHers zich bij een tegenpartij hadden aangesloten!
Hierna zijn er ook nog een paar van ons team snel en halfnat naar de halve finale van vertical twister gerent, wat we uiteindelijk verloren hebben (klimmen met natte kleren is ook zwaar!). De halve finale hebben we nog kunnen winnen in overtime omdat het gelijk stond. Als laatste hadden we de kanopolo finale, helaas zijn we redelijk hard ingemaakt en onze titel kanopolo kampioen kwijt geraakt, maar wat hebben onze spelers hard gestreden en wat is WETH trots op jullie! Voor ons zijn jullie onze nummers 1, want zonder jullie hadden wij geen team gehad!

Iedereen, super bedankt voor het meedoen, het was weer een hele mooie week!