Sessie van de Maand, Slufter, Dinsdag 21 maart

Als echte die hard surfes gingen gingen wij, Dirk, Bo en Jolan, na een weekend surfen weer lekker het water op. De slufter was deze keer de bestemming aangezien we geen zin hadden om weer 200 kilometer te lopen naar de spot. Na een snelle inpak sessie en alles in het SSC busje te hebben gegooid, konden we half 9 vertrekken.

Op de slufter aangekomen, kregen we de kriebels al in de buik. Strak blauwe lucht, geen enkele andere surfer te zien en een goede twintig knopen aan wind! Snel uitladen en omkleden en naar het strand toe. Jolan was logischerwijs als eerste het water op, want Bo en Dirk zijn nou niet bepaald de snelste zoals de meeste wel weten.

Jolan zette in de poel een over enthausiaste backroll hand plant met een kiteloop in (https://www.youtube.com/watch?v=8FtHXedSjpw), waardoor hij door de kiteloop een mooie 3 meter in de lucht werd geslingerd en vervolgens head first het water in ging. Na die stunt hebben we maar besloten het open water op te zoeken.

De slufter heeft voor iedereen wat te bieden, er is spiegelglad water, chop en zelf goede golven om te gebruiken als kickers. Na 2 uur van alle drie gebruik te maken, hebben we een korte pauze gehouden om het energielevel weer even aan te vullen.

Vervolgens weer twee uur het water op. Tegen het einde van de sessie waren Bo en Jolan Dirk kwijt, gelukkig zagen we uiteindelijk de blauwe Cronix 10 meter in de verte in de golven spelen. Jolan vaarde er naartoe om Dirk van het water te halen, maar tot zijn grote verbazing had dirk het pareltje van de dag gevonden. Een vlak stuk van wel 200 meter lang om heerlijk raileys te poppen. Na daar nog even in gespeeld te hebben was het toch echt tijd op weer naar huis te gaan. Maar natuurlijk niet zonder een paar mooie foto’s te maken.

Morgen gaan we er weer heen en aan de voorspelling te zien, gaat het weer een top dagje worden!

Hangloose,

Bo, Dirk en Jolan