28 maart the battle started

6 maart 2019

Wanneer er genoeg bier wordt gedronken ontstaan de beste ideeën, zo ook tijdens de WETH borrel op 12 maart.

Je kent het wel:
Stap 1 – Met je biertje in je hand toch even de Windfinder-app openen om er dan achter te komen dat het zaterdag echt aan gaat, maar dan ook echt AAN!
Stap 2 – Zoek mensen die genoeg bier op hebben om met deze wind mee te gaan.
Stap 3 – Creëer een surf-app met een goede naam (‘Saturday storm chase’).
Stap 4 – Regel het busje.
Stap 5 – GAAN!

Zo gezegd, zo gedaan. Binnen no time was de ‘Saturday storm chase’ een feit en was er zelfs te veel animo voor 1 busje. Een wonderschone mixture van wind- en kitesurfers die er gezamenlijk op uit zouden trekken. Tot dat er bij een aantal (=kiters) werd gerealiseerd dat de wind ook echt AAN zou gaan! Ineens was er toch genoeg plaats in de bus voor het gezelschap, dat overigens nu alleen nog maar uit helden (=windsurfers) bestond.

Zaterdagochtend was iedereen (- Linus) op tijd aanwezig voor het inpakken van de trailer. Waarna Linus op zijn gemak zijn spullen kon pakken. Tegen de middag arriveerden we op locatie, Ouddorp (vuurtoren). Waar een fikse 32 knopen side-shore over de zee raasde. Zonder de bus vast te rijden in het losse zand werd de trailer zo dichtmogelijk bij het water (±250m) geparkeerd. Waarna het optuigen en dragen kon beginnen. Eenmaal op het strand was Bo meteen al uitzicht verdwenen, je zag soms alleen de plank 2 m boven het water uitkomen tijdens zijn vette jumps. Floor gewapend met GoPro schoot ook over het water in de kielzog van Bo. Niels, Jasper en Linus stoeiden in het begin nog een beetje, maar ging vervolgens ook erg lekker! Naast het surfen werd er echter ook veel terug gelopen in verband met de wind die steeds meer AAN ging.

Na de sessie werd het materiaal weer de duinen op geschouwd en werden na enige tijd zelfs de 4(!) tegenstribbelende masten succesvol uit elkaar gehaald. Terug in de bus met de verwarming aan werd er gezocht naar hectometerpaaltje 42,7. Daar werd traditiegetrouw een stop gemaakt (Wat is hectometerpaaltje 42,7? Ga eens surfen man!). Terug in Eindhoven werd in hoog tempo de trailer geleegd en werden de bedden opgezocht.

Bo, Floor, Niels, Jasper en Linus